Skip to main content

Aanbouwen / uitbouwen

Aanbouwen / uitbouwen

Door het aanbouwen of het uitbouwen van een bestaand pand kan men extra leef- en woonruimte realiseren. We spreken van een aanbouw als de gevel tussen de bestaande en nieuwe ruimte niet is weggebroken. Bij een uitbouw is de gevel wel weggebroken en vormen uitbouw en bestaand pand één geheel. Een uitbouw realiseren is dus wat ingrijpender dan aanbouwen. Mulders Bouw- en Timmerwerken bekijkt eerst of de funderingen wel stevig genoeg zijn, maar kan ook adviseren over de isolering en de materialen die men wil gebruiken. Men wil de klant zoveel mogelijk ontzorgen.

Serre

De serre, ook wel tuinkamer genoemd, is populair. Een serre heeft veel glas en veel open ruimte. Er komt veel daglicht binnen en daardoor lichter en sfeervoller om in te verblijven. Vaak heeft een serre een glazen dak. Men maakt met een serre de verbinding van binnen naar buiten en omgekeerd. Meestal wordt een serre op de zuidkant gebouwd. Heerlijk als er een beetje zon is. In de zomer is het wel aan te raden om na te denken over zonwering. Punten om over na te denken zijn: isolatieglas of niet, houten, aluminium of kunststof kozijnen. Een serre is ook geschikt voor een bedrijfspand.

Erker

Een erker, eigenlijk een uitgebouwde vensterpartij, is een kleine uitbouw aan de woning die het huis mooier maakt en meteen best veel ruimte creëert. Een erker kan voor een chique uitstraling zorgen en moet wel passen bij het huis.

Dakopbouw

Als er weinig ruimste voor een aanbouw, is een opbouw op een pand wellicht de ideale oplossing. Men kan kiezen voor een dakkapel, maar ook voor een dakopbouw die een deel of het hele dakoppervlak beslaat. U heeft daarin alle keuze: van een dakkapel tot een met een dakopbouw die een groot deel van het bestaande dakoppervlak vervangt. Hiermee krijgt u meer ruimte en licht op de bovenste verdieping en creëert u een volwaardige leefruimte onder het dak. Op een plat dat kan een complete extra verdieping gezet worden. Bij een schuin dak is maatwerk nodig. Een nokverhoging kan dan uitkomst bieden. Goede ventilatie is altijd een aandachtspunt bij Mulders Bouw- en Timmerwerken.

Extra kamer/kantoor

Het huis kan ook uitgebreid worden met een extra kamer, kantoorruimte, praktijkruimte of men kan de woonkamer of de keuken verlengen. Met schuifwanden kan een mooie verbinding naar de tuin gerealiseerd worden. Het levert veel extra ruimte op, verhoogt het woongenot. Een leuke bijkomstigheid is dat het de waarde van een pand verhoogd. Maar vaak zijn het geen eenvoudige ingrepen. Wij nemen dan ook graag de tijd om samen met de opdrachtgever het idee, het plan verder uit te werken. Er moet naar de fundering gekeken worden, een constructeur is vaak nodig, er moet soms een vergunning aangevraagd worden. We zetten onze vaste partners, deskundigen hiervoor in.